Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Патриот зове: Промяна в закона и незабавна намеса на КЕВР в сделката за ЧЕЗ

Държавата трябва да я интересува дали г-жа Върбакова ще може да управлява толкова голямо дружество, посочи Александър Сабанов

28.02.2018 | 21:20 Редактор: Тодор Петров
Патриот зове: Промяна в закона и незабавна намеса на КЕВР в сделката за ЧЕЗ

"Наистина ЧЕЗ е от значение за националната сигурност на България. Не е вярно обаче, че КЕВР може да се намеси преди да има сделка. Може да се намеси, когато има продажба на реални компоненти от ЧЕЗ. В случая става дума за продажба на акции", заяви депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

Той се обяви за промяна на Закона за енергетиката, който да даде право на КЕВР да се намеси в сегашния момент. Утре ще бъде обсъдена поправка в закона, която по думите му трябва да бъде гласувана веднага, за да може КЕВР да провери сделката от А до Я.

"Това, че ЧЕЗ продава ЧЕЗ България, се знае отдавна. През последните 7 месеца текат преговори. От многото кандидати остава въпросната г-жа Гинка Върбакова. Това е сделка между две юридически лица. Държавата трябва да я интересува дали г-жа Върбакова ще може да управлява толкова голямо дружество като ЧЕЗ България", заяви гостът в предаването "Денят ON AIR".

Не може в 21 век, особено когато сме председатели на Съвета на Европа, да говорим за национализации, отбеляза Александър Сабанов.

Той подчерта, че казусът с продажбата на ЧЕЗ България не е оръдието на опозицията, което ще събори правителството. Сабанов посочи още, че премиерът е бил категоричен, че този път няма да подаде оставка.

Между ГЕРБ и "Обединени патриоти" има по-чести срещи. По-често се виждат и нашите лидери (бел. ред. - лидерите на ВМРО, НФСБ и "Атака"), каза още Сабанов.