Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от БСП: Зад Гинка Върбакова прозират чужди сенки

По всичко личи, че тя е подставено лице, отсече Стоян Мирчев пред Bulgaria ON AIR

28.02.2018 | 21:00 Редактор: Василена Василева
Глас от БСП: Зад Гинка Върбакова прозират чужди сенки

Зад сделката за ЧЕЗ доста силно се вижда сянката на българския премиер. Друг е въпрост обаче зад Гинка от Пазарджик колко други сенки прозират. Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Стоян Мирчев.

"Знае се, че парите, които ще финансират въпросната сделка, идват от офшорни компании и заеми от банки. По-всичко личи, че Гинка Върбакова е подставено лице", отсече още той.

В първия парламентарен ден за седмицата социалистите поискаха изслушване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание и настояха да се разнищи скандалът със сделката за продажбата на ЧЕЗ. Мнозинството обаче отхвърли предложението, което разгневи червените депутати.

Депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетиката Делян Добрев заяви по-рано пред журналисти в парламента, че няма нужда от нова анкетна комисия по темата, както иска БСП, а Гинка Върбакова е поканена на утрешното съвместно заседание на парламентарните комисии по енергетика и за контрол над СРС.

"Желанието на ЧЕЗ да продадат българската част от бизнеса си е ясно от месеци. Те просто ще вземат една много добра сума, а както всички знаем парите нямат нито цвят, нито мирис", допълни още Стоян Мирчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ЧЕЗ е част от националната сигурност. А скандалът тепърва ще се разраства.

"КЕВР трябва да използва правомощията си и да прекрати тази сделка. В нея се залагат едни пасиви от купувача, които ще бъдат платени от джоба на 3 млн. българи. Всички тези заеми към банките трябва да бъдат обслужвани", подчерта депутатът от БСП в студиото на Владимир Сиркаров.

Вижте повече във видеото!