Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Политиците само цитират Левски, но не спазват заветите му

Според Васил Василев, председател на Общобългарския Комитет "Васил Левски", сме далеч от визията за страната ни на Апостола на свободата

20.02.2018 | 20:05 Редактор: Ивайло Николов
Политиците само цитират Левски, но не спазват заветите му

Председателят на Общобългарския Комитет "Васил Левски" Васил Василев каза, че управляващи и политици, като цяло, постоянно цитират Левски, но зад това цитиране не се крият действия. По думите му няма опити за прилагане на заветите на Апостола на свободата.

"Ако действително политическите фигури в България, не само днешните, а от Освобождението до сега бяха се вслушали, бяха съблюдавали тези завети, щяхме да избегнем не малко национални катастрофи и от всички проблеми", сподели Васил Василев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него, ако българските политици през всичките тези години бяха възприели и спазвали философията на Левски да разчитаме на себе си, то страната ни днес щеше да изглежда по различен начин. Председателят на Общобългарския Комитет "Васил Левски" каза също, че проблемът ни е, че се съобразяваме с чуждите интереси, а не с тези на българския народ. Според него това, което българските политици не правят е да отстояват нашите интереси в международен план.

"Когато стане дума за нашите собствени интереси, като народ и държава, те отстъпват", каза Васил Василев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че спорната Истанбулска конвенция е именно това: пряк, очевиден натиск да бъде ратифицирана от нашата страна. 

Вижте видеото с целия разговор