Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Тлеещо напрежение между Борисов и Цветанов, видя проф. Мирчев

Проф. Михаил Мирчев и доц. Антоний Гълъбов с коментар за политическите сътресения в ефира на Bulgaria ON AIR

18.03.2016 | 21:30 Редактор: Луиза Божинова
Тлеещо напрежение между Борисов и Цветанов, видя проф. Мирчев

Премиерът Бойко Борисов беше много учуден от това, което направиха неговите парламентаристи, защото това е атака от неговите хора срещу него.

Така професор Михаил Мирчев коментира искането на депутати от ГЕРБ министър-председателят да уволни от всички ръководни постове хората на Радан Кънев и ДСБ. "Това поставя под въпрос Борисов ли владее ГЕРБ или вече на първа позиция излиза Цветан Цветанов, който  доскоро беше негов сиамски близнак във властта?", допълни Мирчев. По думите му има тлеещо напрежение между Борисов и Цветанов.

"След местните парламентарни избори силната фигура във вътрешен план - организационен и партиен - не е Бойко Борисов, а Цветан Цветанов", смята проф. Михаил Мирчев.

"Радан Кънев има за какво да се притеснява, защото неговата амбиция беше да бъде лидер на Реформаторския блок", каза още Мирчев. "Създава се ситуация, че първо ще се разпадне РБ, второ ДСБ,  която по принцип има плачевно нисък рейтинг сама по себе си, те ако останат самотни, с един политическо "поошамарен" лидер Радан Кънев, се поставя под въпрос бъдещето на цялата партия."

В телефонна връзка се включи и доцент Антоний Гълъбов.

"От една страна бяха приети промени в устава на партията, които са стъпка към организационна промяна на ДСБ, от друга страна беше подкрепена тази позиция, в която ДСБ е в опозиция спрямо управлението", каза той. По думите му оттук нататък онова, което се случва като видимо напрежение между ГЕРБ и ДСБ всъщност е изговаряне на тези, които са характерни за Движение България на гражданите.


Целия разговор проследете във видеото: