Бъчварова за Кънев: Говори едно, прави друго

Според вътрешния министър и вицепремиер лидерът на ДСБ трябва да реши дали е в опозиция или в управлението

18.03.2016 | 13:40 Редактор: Луиза Божинова
Бъчварова за Кънев: Говори едно, прави друго

Макар че премиерът Бойко Борисов се изненада от поведението на депутатите си, които му поискаха лично обяснение докога хора на ДСБ ще са във властта при критичното поведение на лидера си Радан Кънев, вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчварова застана на страната на парламентарната група на ГЕРБ.

"Мисля, че е основателна реакцията на депутатите от ГЕРБ, защото се разми границата между това, което говориш в политиката и това, което правиш на практика“, коментира тя, след като вчера от ГЕРБ изнесоха данни колко кадри има във властта ДСБ, а уж партията била в опозиция.

Според Бъчварова е очевидно за всички, че има напрежение в коалицията, но въпреки това правителството работи много добре и засега не се очертават предсрочни избори, предаде Dnes.bg.

Тя смята, че острата реакцията на депутатите от ГЕРБ е послание не толкова към премиера, колкото към Радан Кънев, който трябва да си даде сметка за ситуацията, в която е поставил и управляващата коалиция, и РБ – да говори едно и да приви друго. Бъчварова отсече, че изходът от ситуацията е Кънев да реши дали е в опозиция или в управлението, защото не може друг да решава вместо него.

"По време на заседанието на Съвета за развитие, който имахме преди няколко дни, този въпрос също беше поставен и той беше основателен. Всички сме наясно с това, че проблемите, които възникват, са, че политически няма самоопределяне", коментира тя.

Бойко Борисов каза преди ден, че министрите на реформаторите Петър Москов и Николай Ненчев остават на постовете си, въпреки възраженията на депутатите от ГЕРБ, а Бъчварова днес припомни, че още при съставянето на кабинета е заявено, че никой няма да бъде оценяван по това от коя партия е, а според експертните си качества.