Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Русия не вярва Южен поток да бъде размразен: Кръстев

Коментар от Москва на Николай Кръстев

11.01.2016 | 20:40 Редактор: Ирина Георгиева
Русия не вярва Южен поток да бъде размразен: Кръстев

На този етап руското енергийно министерство не смята, че проектът Южен поток може да бъде размразен и нищо не се прави за неговото развитие. Това коментира кореспондентът на БНР в Москва Николай Кръстев в Денят ON AIR. По думите му най-важното, което руският президент заяви в интервюто си за германския Bild, че не границите са важни за него, а хората.

Кръстев определи интервюто като "магистрално", защото руският държавен глава е дал отговори в много посоки - Украйна, Крим, Европа. По думите му изглежда германските журналисти очакваха да чуят, че руската политика по отношение на Крим е била грешна, но не го чуха.

"Аз не съм приятел, не съм невеста, не съм жених, аз съм президентът на Руската федерация." - предаде думите му Кръстев.

Отношенията с Турция са замразени, добави Кръстев. По думите му официалната позиция на Москва е, че докато Турция е с това политическо ръководство отношенията няма как да се променят, въпреки желанието на Русия да търгува с Анкара.

Рублата зависи от нефта, а той от геополитическите новини, които не са най-добри, посочи Кръстев. Той прогнозира, че руската рубла ще продължи да пада и е силно подценена.