Правителството гласува отпускането на 1,5 млрд. лв. за нов изтребител

Това стана ясно от изказването на Красимир Каракачанов на извънредния брифинг в Министерството на финансите

01.05.2018 | 16:28 Редактор: Велислав Филипов
Правителството гласува отпускането на 1,5 млрд. лв. за нов изтребител

Приключи извънредният брифинг в Министерството на финансите, даден от министъра на финансите Владислав Горанов, вицепремиера Томислав Дончев и министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Горанов беше категоричен, че опитът за противопоставяне на институциите няма да донесе политически дивиденти за никого, а това, което се случва в държавата, е положително, въпреки разсъжденията на опозицията по тази тема.

На брифинга военният министър Красимир Каракачанов говори за модернизирането на българската авиация. Той заяви, че на по-следващото правителствено заседание ще бъде гласувано отпускането на 1,5 млрд. лв., с които ще бъдат закупени минимум 8 изтребителя.

Финансовият министър Владислав Горанов потвърди намеренията на правителството и уточни, че държавният резерв е тема, която кара патриотите да искат да харчат повече.

Междувременно Каракачанов покани Корнелия Нинова на следобедна бира в Деня на труда с уточнението, че той и колегите му от коалицията работят всеки ден - дори и в почивен такъв. Така той коментира протестиращите симпатизанти на БСП, който викаха "оставка" под прозорците на Министерския съвет.