Московски възмутен: Не съм виждал такава подигравка с България!

Запитан дали трябва да прекратим дипломатическите си отношения с Гърция, той отговори, че според него трябва да прекратим всичко

20.02.2016 | 15:08 Редактор: Ирина Георгиева
Московски възмутен: Не съм виждал такава подигравка с България!

Никога не съм виждал такова безобразие и подигравка с България. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след проведена среща на ГКПП "Кулата" във връзка с блокадата на българо-гръцката граница, предаде Радио "Фокус" – Пирин.

Още по темата

"Ако трябва ще стоим с българските превозвачи до премахването на блокадата. Взел съм си дрехи", категоричен беше министърът. 

Запитан дали трябва да прекратим дипломатическите си отношения с Гърция, той отговори, че според него трябва да прекратим всичко. По думите му, от гръцка страна на срещата, която се е провела, присъства единствено посланикът на Гърция в България, шефът на полицията на Серес, съветници на посланика, като са се опитали да проведат диалог със самите земеделски производители.

"Това е положението. Фермерите категорично отказват да си махнат тракторите. За момента границата от тяхна страна е отворена, но те не дават гаранция кога отново ще си сложат тракторите", обясни Московски.

Транспортният министър съобщи, че е провел половинчасов разговор с комисарката по вътрешен пазар и индустрия. Тя заявила, че ще наблюдават отблизо случая. Министър Московски й е отговорил: "Наблюдавайте, но вече един месец бедстват хората".

 

Той каза, че ще продължат да информират европейските институции и е изчерпал всичко, което е можело да бъде договорено помежду им. По думите му, гръцките фермери се подиграват зловещо с нас. "Просто е възмутен от дъното на душата си", заяви той. 

В момента шофьорите водят преговори какви ще са техните действия от тук нататък и дали ще продължат блокадата от своя страна. Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов допълни, че местната власт ще подпомага шофьорите в режима, в който досега.