Бойко Борисов внася номинацията на Кунева за гласуване в сряда

Досегашният просветен министър Тодор Танев е депозирал оставката си, съобщиха от Министерски съвет

01.02.2016 | 14:48 Редактор: Мария Аладжова
Бойко Борисов внася номинацията на Кунева за гласуване в сряда

Премиерът Бойко Борисов приема излъчената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието и науката и в сряда ще внесе номинацията й за гласуване в Народното събрание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов и Кунева са се срещнали днес и са обсъдили ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство, уточниха оттам.

Тодор Танев пък днес е депозирал своята оставка в Министерския съвет, макар че Борисов му я поиска още  миналата седмица заради системните скандали в просветното министерство.

Главата на Танев падна след обществен натиск заради проектите на новите учебни планове за 2-6 класа. С тях отпадаха ключови произведения на български автори, както и цели исторически периоди.

Идеята на експертите пък турско "робство" да се замени със "съжителство", като че преля чашата на общественото търпение.

Като се захванаха с търсенето на наследник на Тодор Танев като просветен министър реформаторите, от чиято квота е той, се спряха единствено на Кунева. Тя пък прие и тази задача.

Повече за очакванията от гласуването в сряда - в Dnes.bg