Димитър Узунов представи разпечатка от мобилния си оператор

На 21 януари Лозан Панов заяви, че ще бойкотира заседанията на ВСС, докато Узунов не предостави информацията

22.01.2016 | 17:34 Редактор: Мария Аладжова
Димитър Узунов представи разпечатка от мобилния си оператор

Новоизбраният представляващ Висшия съдебен съвет Димитър Узунов представи разпечатка, с която удостоверява, че не е автор на есемеса до премиера Борисов, предаде БНР.

Вчера председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов напусна демонстративно заседанието на ВСС, след като обяви, че отказва да присъства на обсъжданията, докато Узунов не представи информация от мобилния си оператор с разговорите и есемесите от 14 януари. 

Новият представляващ ВСС зае поста на Соня Найденова. Калин Калпакчиев, който пръв от членовете на Съвета напусна залата след избирането на Узунов, изрази мнение, че Найденова е била свалена заради нейното инакомислие.

Съмнения относно съпричастността на Узунов към случая с премиера се появиха веднага след злополучния четвъртък, когато Панов огласи публично пратения му от Борисов есемес. Малко след скандала Яне Янев, който е номинирал Узунов за член на ВСС, пое отговорността за случилото се.

На заседанието на Съвета на 21 януари Лозан Панов заяви, че не желае да бъде представляван от човека, за когото се говори, че е докладвал на премиера и му даде

Още по темата

срок до понеделник да предостави разпечатката си. Тя беше разпространена днес от пресцентъра на ВСС и в нея мобилният оператор на Узунов потвърждава, че между 9.30 и 12.30 часа в четвъртък от телефона на Узунов не са пращани съобщения.

Вчера Узунов предупреди, че ако се докаже, че не той е писал на Борисов, ще очаква да му бъдат поднесени извинения.