Недоволство от решението на съда във Враца

Съдебна медицина не е готова с експертизата за причината за смъртта

15.01.2016 | 23:30
Недоволство от решението на съда във Враца

Негодувание и шок избухна след решението на съда във Враца на 15 януари.

Десетки граждани блокираха сградата на съда в петък вечерта, за да не допуснат Иван и Десислав Дамянови, известни като Поничките да бъдат изведени, съобщи репортерът на Bulgaria ON AIR във Враца Ива Григорова.

Двамата за пръв път се появиха публично след убийството и говориха пред медиите от съдебната зала.
Пред съда Иван каза, че не съжалява. По-късно пред репортери в съба по-големият брат, Десислав се извини, но отрече те да са започвали боя.

"Не сме го докосвали и виждате от експертизата, че няма удари", каза Десислав Дамянов.

Той изказа съболезнования на близките на 18-годишния Тодор: "Нелеп случай".

 

Още по темата

Съдът пусна братята под домашен арест заради все още неизготвената експертиза за причината за смъртта на Тодор.

Жителите на Враца ще протестират в събота заради неизмененаната мярка от съдия Петя Вълчева.

"Има роднинска връзка на единия от заподозрените в Прокуратурата", каза жител на Враца пред камерата на Bulgaria ON AIR. "Така казват - на съпругата на единия заподозрян майка му работила в Прокуратурата".

Младо момиче се възмути, че сме "като в Средновековието".

 

Тодор Йорданов още не е погребан. Съдебна медицина задържа тялото вече пети ден, за да изготви окончателната експертиза.

На 15 януари Окръжният съд във Враца реши да остави под домашен арест братята, обвинени в убийството на 12 януари на 18-годишния ученик Тодор Йорданов. Заседанието започна към 15:30. След 18:30 стана ясно, че поисканата от обвинението мярка "задържане под стража" е отхвърлено.

Братята са обвинени в убийството на 18-годишния ученик на пешеходна пътека във Враца на 12 януари пред десетки свитедели на побоя между тримата. Обвинението твърди, че братята са пребили Тодор по "хулигански подбуди", за което се предвижда доживотен затвор без право на отмяна. Криминалисти ще направят втора аутопсия на тялото, за да установят причината за смъртта.