Заведете децата на училище с автобус, призова кметът на Бургас

Градският транспорт ще вози безплатно учениците и техните придружители на 15 септември

11.09.2015 | 14:39 Редактор: Мариета Иванова
Заведете децата на училище с автобус, призова кметът на Бургас

Заведете децата на училище с автобус, призова кметът на Бургас Димитър Николов. Чрез Facebook той обяви, че на 15 септември между 8 и 14 часа децата, техните придружители и всички студенти ще пътуват безплатно в градския транспорт на морския град. Николов допълва, че в определения часови диапазон е времето,”в което ще се проведат тържествата по случай първия учебен ден”. – „Така че всеки може да заведе детето и да го върне у дома без да го таксуват”, посочва още бургаският кмет.

„Този ден трябва да е наистина специален. Затова отправям към всички родители следното послание: На 15 септември не задръствайте центъра и районите около образователните заведения с автомобили. Заведете децата на училище с автобус!”

Николов посочи, че градският транспорт се модернизира и „ако повече хора се придвижват с автобус, вместо с автомобил, инцидентите на пътя драстично ще намалеят”.

„Опитайте на 15 септември и ще се убедите, че е удобно и приятно. Надявам се повече бургазлии да пътуват по този начин и през всички останали дни на годината, а автомобили да се ползват за спешни случаи. Нека оставим новинарските емисии без информация за катастрофи!”, завършва призивът на кмета на морския град.