Цацаров отрече да се подслушват адвокати за издирване на клиентите им

Част от адвокатите се превърнаха в телевизионни звезди, коментира главният прокурор

02.07.2015 | 11:31 Редактор: Мариета Иванова
Цацаров отрече да се подслушват адвокати за издирване на клиентите им

Главният прокурор Сотир Цацаров отрече възможността адвокати да бъдат подслушвани, за да бъдат издирвани по-лесно техни клиенти. Цацаров коментира това пред журналисти преди заседанието на Висшия съдебен съвет, предава БТА.
Той допълни, че това е противоконституционно. А освен това така би се нарушило правото им на защита, коментира обвинител номер едно на България.

Като се позова на последния случай на автомагистрала "Струма", при който човек загина при инцидент, главният прокурор коментира, че не може адвокат на издирвано лице да води "пазарлък" с полицията, както става с този случай.

„Има своего рода търговия, има и недобросъвестни, които адвокати блокират усилията на държавата. Правят това за сметка на справедливостта и своя лична материална изгода“, посочи Цацаров.

Така, по думите му, страда цялото общество.

„Има колеги, за които ръководството на адвокатурата да се произнесе - за морала на защитата, за начина по който се подхожда, за публични изказвания. Част от адвокатите се превърнаха в телевизионни  звезди. Силата на адвоката е в правото“, посочи Цацаров.