ВСС не избра за трети път председател на САС

Дискусията продължава

30.04.2015 | 12:00 Редактор: Ирина Георгиева
ВСС не избра за трети път председател на САС

ВСС не избра за трети път председател на САС, съобщи БТА. Кандидат беше само съдия Нели Куцкова

"Много ме боли от цялостната несправедливост по отношение на съдиите, излязохме виновници за цялата неразбория в държавата." - заяви Куцкова пред членовете на ВСС, мотивирайки кандидатурата си за председател на САС.

"Главното, което ме убеди да се кандидатирам, е това, че е нужна малко нормалност, а и че съдиите не заслужават това отношение." - добави съдия Куцкова.

Наблюдава се струя свеж въздух в СГС, колегите се успокояват, каза тя, и това по думите й е станало със съдействието на председателя на ВКС Лозан Панов и на ВСС. 

Най-натоварени в САС в момента са търговските съдии, посочи Куцкова. Тя е на мнение, че трябва да се направи проверка как са разпределяни делата им, защото това ставало неравномерно. Според нея проблемът трябвало да се реши с участието на съдиите.

Съветът обаче не одобри кандидатката за поста. Девет души я подкрепиха, четирима бяха против, шестима се въздържаха и това предизвика бурна дискусия.

"Браво колеги, скоро ще ни тричат, лъжци." - каза първи Камен Иванов, член на Съвета

"Проява на морал е да кажат защо не я подкрепят." - обърна се Юлия Ковачева към тези, които не подкрепят Куцкова.

"Говоря с омерзение. Кажете ми колко по-подходящ кандидат чакаме за този съд? Има подмолност." - каза на свой ред Юлияна Колева

"Сами подписваме съвсем явно несъстоятелността си като колективен орган. Този смешен плач, че ще ни разпуснат, е жалък на фона на решенията ни от вчера и днес." - продължи Калин Калпакчиев. 

"Това показва пълна делегитимация на ВСС." - допълни Калпакчиев.

Лозан Панов предложи да се прегласува решението. 

Дискусията продължава.