Кадиев: Тежката загуба на БСП е резултат от липсата на промени

Никой не може да каже, че е победител на тези избори, с изключение на ДПС, които увеличават гласовете си , заяви той

05.10.2014 | 21:33 Редактор: Мариета Иванова
Кадиев: Тежката загуба на БСП е резултат от липсата на промени

Резултатът на БСП на тези избори е по-слаб дори от вота за парламент през 2009, коментира за Bulgaria On Air кандидатът за депутат от листата на „БСП лява България” Георги Кадиев. Неговото мнение е, че резултатите на изборите са последица от липсата на промени в БСП.

„В БСП трябваше да има много резки промени-и на лица, и на политики, още след изборите през 2013,” коментира Кадиев.

„Не сме мислили, че само Станишев е проблемът. Проблемът е в окопаването на определени хора, в създаването на каста от управляващи, които не искат да се променят”, коментира той.

По думите му със сигурност има влияние на различни корпоративни интереси. Сред причините за слабите резултати на БСП  Кадиев посочи още, че ‘умишлено бяха изолирани хора  с различни интереси”.

„Обществото не иска корумпирани хора в управлението и когато дори има съмнения за такива, дори да не е доказано, защото само в съда може да се докаже това, те трябва да се оттеглят, за да има пречистване на партията, а не да бъдат преместване от една листа в друга”, коментира Кадиев.

По думите му избирателят е наказал БСП, наказал е и ГЕРБ. – „Никой не може да каже, че е победител на тези избори, с изключение на ДПС, които  увеличават гласовете си. Има по-загубили и по-малко загубили”.

Според Кадиев България върви към „някакъв израелски парламент- там коалицията е двете най-големи плюс още две други”.

По думите му важното сега е всяка партия да прецени от кои неща не би са отказала, за да се включи в управлението.

"БСП остава в опозиция- такова решение има на изпълнително бюро, на предизборния щаб. Оставането в опозиция е относително лесно. Това има смисъл, ако ще си обърнеш внимание на партията си. Но дали членовете на партията имат такова намерение, не мога да знам”, заяви Кадиев.

Ако БСП не се реформира, според него, левицата ще тръгне по пътя на СДС, като отделянето на формации ще продължи. Кадиев посочи, че ако АБВ и „Движение 21” са били останали част от БСП, левицата е щяла да има поне 5% повече.