Божидар Лукарски: Задължително е до 15 октомври да има кабинет

Простата математика показва, че българите избираха дясноцентристко управление

05.10.2014 | 19:56 Редактор: Мариета Иванова
Божидар Лукарски: Задължително е до 15 октомври да има кабинет

Задължително е до 15 октомври да бъде съставен кабинет, заяви специално за Bulgaria On Air председателят на предизборния щаб на Реформаторския блок и лидер на СДС Божидар Лукарски. Коментарът му дойде в отговор на въпрос на водещия Веселин Дремджиев доколко реално е до седмица да бъде съставен работещ кабинет.

Лукарски подчерта, че за да се върнат чуждестранните инвеститори в страната е необходима стабилност и работещ кабинет. Той подчерта, че реформаторите ще се коалират единствено с ГЕРБ и то на база политики, а не на лична основа.

Лукарски коментира още, че все пак топката за съставяне на правителство е в полето на ГЕРБ и нека те решат как да водят преговорите.

Простата математика показва, че българите избираха дясноцентристко управление, коментира още той.

„Всичко, което се случи досега доказа, че ние- реформаторите, имаме възходящ ред. Факт е, че само за 4 месеца резултатът ни нарасна с 50% след евровота,” посочи още лидерът на СДС.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за смирение лидерите на партиите, които влизат в парламента.

Нормално е победителят да излъчи премиер. Защото той е най- подготвен. Нека всички да помислят какво ще се случи след още 2- 3 месеца предизборна кампания със служебен парламент. Какво значи да имаш 6-7% и да имаш претенции”, заяви Борисов.

Попитан за вариантите за съставяне на правителство, лидерът на ГЕРБ коментира: - „С 90 души какво да направя. Вече чух, че реформаторите не ни желаят. БСП остават опозиция. С останалите и да преговарям няма да имаме мнозинство”. В този смисъл Борисов призова да не се коментира предварително.

„Трябва ли да се почувствам обиден, че съм победител”, заяви още Борисов.

Той очерта и проблемите, които стоят пред следващото управление.- „Има да се решават проблем с НЕК, с КТБ, с газа,  по министерствата.”

„Полезният ход е тези, които имат по-малко резултати, да си дадат оценка, че благодарение на техния нисък резултат са се раздробили резултатите”, заяви Борисов.