Плевнелиев изрази съболезнования на близките на загиналите при взрива в Горни Лом

Невинни човешки животи бяха загубени, заради неспазване на предписанията и установените правила, заяви президентът

02.10.2014 | 16:17 Редактор: Мариета Иванова
Плевнелиев изрази съболезнования на близките на загиналите при взрива в Горни Лом

Държавният глава Росен Плевнелиев изрази съболезнования на семействата и близките на загиналите в експлозията във фабриката за взривни вещества „Миджур“ в село Горни Лом. Невинни човешки животи бяха загубени, заради неспазване на предписанията и установените правила, казва държавният глава, цитиран от пресслужбата на президентството.

По думите на Плевнелиев по-притеснително е, че тази трагедия настъпва след направена проверка от Инспекцията по труда, при която в дейността на въпросната фирма са констатирани редица сериозни нарушения на изискванията за безопасност на условията на труд. Президентът призова за категорична намеса от страна на отговорните институции, които да бъдат безкомпромисни при проследяване на изпълнението на направените предписания за безопасност при работа.

Заради трагедията в Горни Лом някои от основните партии обявиха край на предизборната си кампания и отмениха всички прояви, насрочени за последните дни преди вота на 5 октомври.

От БСП съобщиха, че отменят планираното закриване на кампанията си във Велико Търново. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди предизборната кампания на партията вече да не е в планирания вид.

От АБВ също обявиха, че отменят всички планирани предизборни прояви за 2 октомври и закриването на кампанията си в Пловдив.

От "България без цензура" призоваха трагедия да не бъде политизирана.