Станишев: Правителството е готово да застане зад БНБ

Оставката на кабинета не е темата на консултациите при президента, заяви лидерът на БСП

29.06.2014 | 14:48 Редактор: Мариета Иванова
Станишев:  Правителството е готово да застане зад БНБ

На влизане в президентството, където ще се проведат консултации за провеждане на предсрочни избори за парламент, лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че очаква държавата да излезе с ясна и единна позиция, гарантираща сигурността на банковата система, защото това е елемент от националната сигурност.

„Разполагаме с всички необходими ресурси и политическа воля. Това очаквам като поведение от всички”, заяви Станишев.

„Очаквам, както е съобразено в закона, да бъде представен конкретен план. Правителството е готово да застане зад БНБ, както и зад Асоциацията на търговските банки, защото имаме всички възможности тази ситуация, която е предизвикана от целенасочени, организирани атаки срещу няколко банки, да бъде овладяна”, каза още лидерът на БСП, цитиран от Dnes.bg.

Запитан кога трябва да бъде подадена оставката на правителството, Сергей Станишев обясни, че това не е темата на днешната дискусия.

На "Дондуков" 2 пристигнаха лидерът на ДПС Лютви Местан и заместник-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев като не коментираха никакви теми.

В президентството влязоха също председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, лидерите  на „България без цензура” и ВМРО- Николай Бареков и Красимир Каракачанов.

Премиерът Пламен Орешарски и министърът на финансите Петър Чобанов също са дошли в президентството.

Още по темата

На консултациите се очаква да бъдат обсъждани дата за оставка на кабинета на Пламен Орешарски, план със спешни закони, които да приеме това Народно събрание в оставащите му дни, и състав на служебното правителство.

На разговорите бяха поканени и формациите, получили места в Европейския парламент - "България без цензура" и Реформаторският блок. От "Атака" обявиха, че няма да участват в консултациите на "Дондуков" 2.