Д-р Деримачковски: NBI открива ракови клетки, които обикновената цистоскопия не може

Супердоктор, 12 декември

13.12.2015 | 10:00 Редактор: Юлия Христова
Д-р Деримачковски: NBI открива ракови клетки, които обикновената цистоскопия не може

В първата част ко-водещ е ветеринарният лекар д-р Калоян Войчев от Централна ветеринарна клиника. Ще говорим за професията на ветеринаря и огромния напредък в медицината за животни като иновационни методи, апаратура и медикаменти, както и какви са ползите от зоополиция в градовете и селата. Специални гости са група Остава: за музиката и за компромисите, които не бива да правиш в живота.

Във втората част на предаването: д-р Горан Деримачковски от Хил клиник за NBI - ключов метод за ранна диагностика на рака на пикочния мехур и за последващо проследяване на пациенти с лекуван рак (по протокол това продължава 5 години и се следи за рецидив, т.е. повторна поява на ракови образувания). Заболяването засяга първоначално мехурната лигавица, най-често боледуват мъжете в напреднала възраст 50-60 години.

Юристът Стоян Ставру - експертно за лекарската грешка и отношението на съда в България при подобни казуси. Д-р Калоян Войчев за затлъстяването при домашните любимци. Диетологът д-р Мария Николова отговаря на въпроса полезни ли са постите. И още - дигиталната злоупотреба по материали на puls.bg.