Наши състезатели се прибраха с куп златни медали от Световното по кикбокс

Калина Бояджиева и Кирил Илиев разкриха как се стига до успеха

30.11.2023 | 10:10 Редактор: Вяра Димова

Пореден успех за България в спорта, но този път в кикбокса. Нашите състезатели направиха истински фурор на състезанието като завоюваха почти всички златни медали. 

"Доста тренировки и усилия. Благодарна съм, че имах възможност да работя с треньори, които изкарват най-доброто от мен. Успях да взема три първи места. Досега не се е случвало една жена да се прибере с три първи места от Световно първенство", каза трикратната световна шампионка Калина Бояджиева в студиото на "България сутрин".

Спечелилият световна титла и един бронзов медал Кирил Илиев разкри, че успехите са извоювани с много труд.

"Допълнителна трудност добавя това, че когато играем по няколко стила, е все едно си на няколко състезания в едно. В един ден се събират повече срещи", разказа Кирил пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Калина стилът пойнтфайтинг се води най-лек и обясни спецификите.

"Когато има ситуация и някой направи точка, срещата се спира, съдиите отсъждат за кого е тя и пак се пуска играта. В другите два стила няма стоп, по-забързано е и има размяна на удари. Води се по-близо до играта на ринг", уточни тя.

Медалистите споделиха, че успешно се състезават в кикбокс и в таекуондо.

"Още от първи клас имах енергия за всякакви спортове. При първа възможност се записах на кикбокс. С много игри и забавление ме грабна още от самото начало. Така вече 11 години", добави Калина.

Кирил тренира таекуондо вече 18 години, но за да добави нещо ново в ежедневието си, започва с кикбокс, стана ясно от думите му.

"Целите са доста високи. Имам мечта да отида на Олимпиада и да се прибера със златен медал", обяви трикратната световна шампионка.

Гледайте целия разговор във видеото.