Красимир Дачев: Цената на войната? Малките хора плащат сметката накрая

Тези санкции са глупави, неуместни, закъснели, категоричен е зам.-председателят на БТПП

14.03.2022 | 18:00 Редактор: Таня Харизанова

Каква е цената на войната?

„Няма как да изглежда добре, защото войната нанася тежки поражения върху всички сфери на обществото. Глупаво е, че е война между наши приятели, наши близки народи, но имаше симптоми за това от 7-8 години, никой не обръщаше внимание“. Това каза в предаването „Опорни хора“ зам.- председателят на БТПП Красимир Дачев.

„Тези години бяха проспани, защото имаше и подписани споразумения. Трябваше да се проведат избори, Русия нямаше такива намерения, някаква частична автономия на двете области и нямаше да има такова нещо, защото там напуснаха над милион и половина.

От 2014 година милион и половина граждани ги няма в Украйна. Там има едни дълги алеи на ангелите на деца, които са погребани от 2014 година до сега, виждате колко е мръсна политиката на гърба на малките хора, които накрая ще платят сметката за всичко, защото те най-много ще обеднеят, ще страдат, ще бъдат бели мишки в опитите на Брюксел, на Москва, на големите, да си играят игрите и сега ще накажат някой олигарх.

И какво ще го накажат? Ще му блокират яхтата за сто милиона - те не му я взимат, утре той ще си я вземе, защото те няма как да я конфискуват.

Ами руските студенти, които са взели кредити да учат по чужбина, трети четвърти курс, когато трябва да завършват. Кой ще им връща кредитите? Как ще завършат? Какво са виновни те?

Обира се калая от малките хора, от беззащитните, те плащат сметката накрая.

Тези санкции са глупави, неуместни, закъснели“, заяви Красимир Дачев.

Цялото интервю гледайте във видеото!