Линия Здраве - 13.2.2022

15.02.2022 | 15:19 Редактор: Таня Харизанова

В предаването "Линия Здраве" говорим за една от най-съкровените теми на семейството, превъплъщението на любовта между партньорите в един нов живот. Несъмнено децата са благословия, щастие и сбъдната мечта. За жалост все повече двойки в България изпитват затруднение да създадат свое собствено поколение. Статистиката е плашеща: 150 хил. двойки имат репродуктивни проблеми, т.е. 300 хиляди души са засегнати, сочи официалната статистика на Център по асистирана репродукция, но реално броят им е по-висок.

За щастие медицината е достатъчно напреднала и в случаите, в които зачеването по естествен път е трудно или почти невъзможно, се намесва тъй наречената асистирана репродукция, благодарение на която за последните 10 години у нас са родени около 7500 бебета, заченати ин витро.

За да поговорим за честотата на репродуктивните проблеми и възможностите на асистираната репродуктивна медицина в студиото гостува д-р Антон Баев, който е ръководител на Ин Витро екипа на Клиника за Асистирани Репродуктивни Технологии “АФРОДИТА” и член на Българската асоциация по стерилитет и Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология. От 2008г. до сега е помогнал на над 1000 бебета да бъдат заченати и родени.

Цялото интервю гледайте във видеото!