Money.bg - 24.4.2021 - Пълен запис

26.04.2021 | 18:00 Редактор: Таня Харизанова

България има нов парламент, но все още няма ново правителство. А пред следващото такова предстои една важна задача – да разпределя над 50 милиарда лева европейски средства. За сравнение – това са повече пари, отколкото страната ни получи през последните 14 години еврочленство. И тук идва важният въпрос – готови ли сме да усвоим тези средства и за какво трябва да се ползват? Коментираме темата в студиото с финансиста Любомир Дацов.

За да имаме успешен план за възстановяване, трябва да имаме приемственост и стратегическа визия. За съжаление намаленият капацитет на българската администрация през последните години за произвеждане на относително качествени документи е прекалени видим и не е в изгода на държавата. В това се и корени проблемът - грешни политически решения и намален капацитет за водене и управление на документите с определени проекти. Това заяви Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите в предаването Money.bg по телевизия Bulgaria On Air.

Пазарът на имоти през последните години стана изключително атрактивен за инвестиции, но не всеки може да отдели такъв личен капитал, че да купи цяло жилище, което да отдава под наем или да препродава с цел печалба. За такива хора има друга опция да инвестират с по-малки суми. Как става това? Говорим в предаването Money.bg със Стефан Ангелов, създател на SpotiFinance.

Гледайте Money.bg всяка събота от 16.30 часа!