Money.bg - 23.1.2021 - Пълен запис

25.01.2021 | 18:00 Редактор: Таня Харизанова

В съвременния свят, трудно можем да си представим комуникацията между хората без интернет. Онлайн общуването дотолкова е навлязло в нашето ежедневие, че неосъзнато споделяме много лична информация през различни технологични платформи. Скайп, месинджър, уатсап, телеграм и много други. Ако използвате смартфон, със сигурност имате поне едно от тези чат приложения. Дали сте се замисляли обаче колко лична информация споделяте чрез него и доколко защитена е тя? Наскоро този въпрос стана актуален покрай промяната в политиките на едно от тези приложения. В предаването „Money.bg” разговаряме с Атанас Райков, ръководител за региона на компанията зад приложението Viber.

Началото на годината е удобен момент да настроим личните си финанси за следващите 12 месеца. Кои фактори обаче да вземем предвид? И има ли опасност от финансово-икономическа буря през годината? Ще се опитаме да направим прогноза с колегата Теодор Минчев, който е главен редактор на финансовия портал Infostock.bg. Да спестяваш е важно, но още по-важно е да опазиш спестяванията си. 2020 година беше изключително непредсказуема в това отношение – пазарите първо се сринаха, после отбелязаха рекорди, биткойнът също отбеляза дъно, а после връх. Същевременно много хора загубиха работата си, докато други бяха затрупани с нова такава. 

В този брой на предаването „Money.bg” сме отделили внимание и на двама ключови световни политици и тяхното наследство. Във втората част на предаването разговаряме с германиста и политически изследовател Господин Тонев, който познава прекрасно германската политика и ще разясним кой е избраният наследник на Ангела Меркел, като ръководител на партията. Освен това ще коментираме и тайната на успеха на германската икономика.

В края на предаването Даниел Василев, икономическият коментатор на предаването, ще коментира, какво икономическо наследство оставя Доналд Тръмп на Америка и света.

Гледайте предаването "Money.bg" в събота, от 16.30 часа!