Money.bg - 12.12.2020 - Пълен запис

15.12.2020 | 18:00 Редактор: Таня Харизанова

Віtсоіn oтнoвo пoпaднa пoд cвeтлинaтa нa пpoжeĸтopитe. Haй-гoлямaтa и нaй-cтapa ĸpиптoвaлyтa ce зaвъpнa ĸъм пoзнaтия ни oт пpeди гoдини глaвoлoмeн pacтeж и oт нaчaлoтo нa гoдинaтa дoнece нa пpивъpжeницитe cи зaвиднaтa възвpъщaeмocт oт нaд 160%. A тoвa мoжe дa e caмo нaчaлoтo. Kaĸвo движи цeнaтa, зa ĸaĸвo cлyжи bіtсоіn и ĸoи ca пpeдизвиĸaтeлcтвaтa пpeд нeгo? В предаването “Money.bg” paзгoвapямe c Блaгoвecт Бeлeв, ocнoвaтeл и глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa Вlосkсhаіn.bg.

Ако имате добро образование, но не успявате да си намерите достатъчно добре платена работа, е твърде вероятно да опитате в т.нар. аутсорсинг сектор. Това е секторът, при който големи западни компании изнасят част от своите процеси в България и, може да се каже, плащат западни заплати за тях. Това го превърна в атрактивен работодател за много млади хора. Ще остане ли обаче такъв? Говорим в предаването „Money.bg” с Илия Кръстев, председател на Управителния съвет на AIBEST.

В предаването „Money.bg” сме отделили място и за една тема, която остава заглушена от политическите спорове. Става дума за българо-македонските икономически отношения и начините те да бъдат развити. Има ли място за българския бизнес в Македония? Какви ползи можем да извлечем? В студиото ще коментираме тези и други въпроси с експерт по темата - Владимир Владимиров, вицепрезидент на Българо-македонския бизнес клуб.

Ще си говорим за това, дали 9 месеца след началото на кризата се наблюдават у нас повече фалити на фирми. Коментар по темата на Даниел Василев.

Гледайте предаването „Money.bg” всяка събота, от 16.30 часа, по Bulgaria on air!