Money.bg - 31.10.2020 - Пълен запис

01.11.2020 | 14:00 Редактор: Таня Харизанова

Пандемията ще донесе трайни промени в начина, по който работим. В предаването сме отделили място на темата, дали ще изчезне стандартният офис, като място на работа и може ли домашният офис пълноценно да го замести? Екипът ни се срещна с един от най-опитните консултанти на българския пазар, за да разбере повече. Това е Михаела Лашова, изпълнителен директор на Forton.

Независимо откъде ще работим в бъдеще, едно е сигурно – търсенето на работа винаги ще съпътства кариерата на всеки един от нас. Променя ли се начинът на намиране на работа и кои сектори търсят най-активно хора, обсъждаме в студиото с мениджър на една от най-големите платформи у нас за намиране на работа. Анета Христова, експерт от сайта за обяви Работа.бг

Знаете ли, че всеки софиянец губи годишно по над 2 хиляди евро от джоба си заради мръсния въздух? А град като Русе губи поради същата причина почти 10 процента от икономиката си? Тези стряскащи цифри са от европейско изследване, за което говорим в предаването с експерт по темата.

Мръсният въздух не само руши здравето ни, но и икономиката. Като предаване, което търси икономическия ъгъл на всеки един въпрос, говорим точно за връзката между мръсния въздух, от една страна, и икономическите загуби, от друга. В студиото е Петър Живков, основател на AirLief и изследовател по темата.

Накрая ще си говорим по една тема, която за мнозина от вас вероятно изглежда далечна и маловажна, но реално засяга бъдещето на целия свят. Става дума за президентските избори в САЩ. Донълд Тръмп или Джо Байдън? Доказано е през годините, че визията на американските президенти за света често е и причина за промени в него. Даниел Василев с анализ, как тези избори ще се отразят на България и Европа.

Целите разговори гледайте в предаването „Money.bg”, в събота, от 16.30 часа, по Bulgaria on air!