Money.bg - 24.10.2020 - Пълен запис

25.10.2020 | 16:00 Редактор: Таня Харизанова

Онлайн обученията могат да ни помогнат да станем по-добри в работата си или дори да си намерим нова такава. От разговора ни с Вергиния Накова, бизнес консултант и собственик на Training Academy, ще получите ценни съвети за вашето кариерно надграждане.

Ако имате бизнес и сте изпитали затруднения през настоящата година, то най-вероятно ще се припознаете в интервюто в първата част на предаването. В него ще видите истории на български предприемачи, техните предизвикателства и ролята на финансиращата ги банка.

През следващата година здравната каса ще оперира с бюджет от 5 милиарда лева. Сумата е рекордна за историята на българското здравеопазване и ще бъде платена от всички нас – чрез по-високи здравни осигуровки, независимо дали са платени от държавата, като работодател, или от частни фирми. Въпросът е обаче какво повече ще получим като пациенти срещу увеличената сума? За коментар в студиото е здравният икономист Аркади Шарков.

Думата „затваряне“ придоби нов смисъл през 2020 година – затваряме граници, училища, ресторанти или накратко казано – затваряме икономиките си. През пролетта видяхме, че това е болезнена мярка със спорен ефект върху разпространението на коронавируса. Въпреки това днес отново се говори за прилагането й. Икономистът от Money.bg Даниел Василев коментира евентуалните последствия от нея.