Money.bg - 19.9.2020 - Пълен запис

20.09.2020 | 17:40 Редактор: Таня Харизанова

Наскоро стана ясно, че двете най-големи български банки въвеждат нулеви лихви за нови депозити на физически лица. И тук идва напълно резонният въпрос – могат ли лихвите да станат отрицателни? Точно това коментира банковият експерт на Money.bg Петър Илиев.

Втората тема в предаването ще запали много от вас, особено ако ви предстои покупка на автомобил. Както вероятно знаете, по-голяма част от българите купуват коли втора ръка, защото са по джоба им. Това обаче може да се промени скоро, защото, според автотърговци, старите автомобили вече поскъпват. Защо се случва това и колко голямо увеличение на цената предстои, ще разберете от разговора с Любомир Доросиев, собственик на автокъща.

Сбъднаха ли се прогнозите за катастрофален летен туристически сезон и успяха ли българските туристи да спасят бизнеса по Черноморието? Тези въпроси коментираме в студиото с Даниела Стоева, член на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. С нея правим прогноза и за зимния сезон, който тепърва предстои.

В края на предаването говорим с икономическия анализатор на Money.bg Даниел Василев за възможностите, които КОВИД-19 създава за българската икономика. Дали пък световната пандемия няма да даде неочакван тласък на страната?

Всичко това – и още, гледайте в предаването MONEY.BG на 19.9.2020