Бившият треньор на Кобрата: Кубрат е в най-добрите години в профи бокса

Ерата Кличко вече е приключила, категоричен бе Михаил Таков пред Bulgaria ON AIR

29.11.2016 | 09:19 Редактор: Тодор Петров
Бившият треньор на Кобрата: Кубрат е в най-добрите години в профи бокса

Треньорът на националния отбор по бокс Михаил Таков заяви в интервю за Bulgaria ON AIR, че Кубрат Пулев е в най-добрите години в професионалния бокс, особено в тежка категория. 

"Направи доста срещи и натрупа добър опит. Нормално е да заеме пак мястото на официален претендент и да може да завоюва една от титлите", посочи бившият треньор на Кобрата в контекста на предстоящото боксово събитие на годината - двубоят между Кубрат Пулев и Самюел Питър в събота.

Легендарният треньор сподели радостта си от факта, че е помогнал Пулев да стане добър боксьор и да приема всякакви нови предизвикателства. Според него ще бъде голям плюс за Кобрата, че зала "Арена Армеец" ще бъде пълна, а всички българи ще викат за него.

"От поколението сме, когато се гордеехме, че залата е пълна. По друг начин се раздават състезателите в залата. Съвсем друго е чувството да погледнеш пълна зала", убеден е треньорът на националите по бокс. 

Михаил Таков настоя, че ерата Кличко вече е приключила, тъй като Тайсън Фюри отне всички титли на украинеца. Той подчерта, че Владимир Кличко вече не е шампион в нито една от версиите и отчете огромния български успех от завършилото преди дни Европейско първенство по бокс за жени.

"Поздравявам Севда, Станимира и Деница, техните лични треньори и всички треньори в България. Те пишат историята на женския бокс. Много голям успех е, всички българи трябва да се гордеят", сподели Мишо Таков и изрази надеждата да бъде преосмислен начинът на работа, за да имаме още по-големи успехи във всички спортове.