Ползите от спининга са впечатляващи

Идеален за подобряване на уелнес рутината

28.04.2024 | 19:30 Редактор: Тодор Петров
Ползите от спининга са впечатляващи

Спинингът е аеробна тренировка с висока интензивност, извършвана на стационарен велосипед, обикновено на закрито във фитнес или с помощта на онлайн класове у дома. Спинингът има някои впечатляващи ефекти върху ума и тялото, което го прави идеален за подобряване на вашата уелнес рутина.

Класовете по спининг са отлични за здравето и издръжливостта на вашето сърце, тъй като ангажират сърдечносъдовата система по много начини. От една страна, тренировките включват интензивна сърдечносъдова дейност, което води до увеличаване на сърдечната честота. Това е от решаващо значение за насърчаване на сърдечносъдовата издръжливост, тъй като сърцето ви започва да изпомпва повече кръв с всеки удар, доставяйки кислород и хранителни вещества на мускулите. 

На свой ред, сърдечният дебит (или количеството кръв, изпомпвано от сърцето за една минута) се увеличава, което допринася за подобрена сърдечносъдова годност.

Аеробните упражнения, като колоездене на закрито, също могат да помогнат, тъй като многократно ангажират множество мускули. По-конкретно, по време на тренировка краката ви постоянно се движат нагоре и надолу, докато коремът работи, за да ви държи изправени. С течение на времето това ще помогне за укрепване и увеличаване на силата на мускулите в корема и краката.

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: Pixabay