Франция обеща грандиозно откриване на Олимпиадата, полицията в Париж гони мигрантите

Подготвят мащабна и бляскава 4-часова церемония по река Сена

19.04.2024 | 13:26 Редактор: Тодор Петров

Обратното броене до старта на Олимпийските игри в Париж започна. По повод 100 дни до старта на спортното събитие на годината, организаторите на Игрите дадоха повече подробности за мащабната церемония по откриването на 26 юли.

Въпреки съмненията, че церемонията по откриването може да бъде отложена или преместена от съображения за сигурност, организаторите на Игрите обявиха, че работят по план А за откриването, а именно – мащабна и бляскава церемония по река Сена, която ще бъде с продължителност от 4 часа. 

"Тези Игри ще бъдат грандиозни, а Париж ще бъде трансформиран в Олимпийска арена. Повечето от нашите легендарни зали ще бъдат домакини на спортните събития. На първо място обаче, ние работим усилено за откриващата церемония – тук на река Сена за първи път. Ще превърнем реката в огромна сцена на открито, а празненството след това ще бъде пред Айфеловата кула", съобщи спортният директор на Игрите в Париж 2024 Аурел Мерл.

Лодките с 205-те делегации ще дефилират по Сена пред погледите на десетки хиляди зрители, оградени зад охранителни кордони. Други ще гледат на гигантски екрани, излъчващи кадри от церемонията. 

По-рано през седмицата президентът Еманюел Макрон заяви, че няма да се поколебае да премести грандиозното събитие на "Стад дьо Франс", ако има нови заплахи от терористични атаки. Франция вече повиши нивото на сигурност до най-висока степен.

На фона на критики, френската полиция е безкомпромисна към нелегалните мигранти в Париж. Продължават акциите по т.нар "социално прочистване". При последната акция над 450 мигранти бяха изселени с автобуси в различни краища на Франция. Центърът на Париж вече е "изчистен", а полицията е тежковъоръжена.

Вижте повече в репортажа на Кристина Цветкова.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
невикан
преди 1 седмица
А бе ще влезете в пътя,ама ви трябва още малко време! Сигнализирай за неуместен коментар