Louis Vuitton изработи специални кутии за медалите и факлите в Париж (+СНИМКИ)

Олимпийските игри започват на 26 юли

28.03.2024 | 12:52 Редактор: Искра Ангелова
Louis Vuitton изработи специални кутии за медалите и факлите в Париж (+СНИМКИ)

Всяка една от факлите за Олимпийските и Параолимпийските игри това лято ще пътува в изработени по поръчка кутии на Louis Vuitton благодарение на договор за спонсорство със собственика на марката, съобщава Ройтерс. Louis Vuitton е изработила и кутиите за медалите, които се отварят във витрини с десетки чекмеджета, всяко от които съдържа по три медала.

Най-големият луксозен лейбъл в света - известен с монограмите си във формата на цветя и карираните си чанти - представи куфарите в сряда в работилниците, където са били направени точно извън Париж, информира investor.bg.

Louis Vuitton произвежда куфари за трофеи от 1988 г., засилвайки видимостта на френската марка, като я обвързва с популярни спортни събития, например миналогодишното Световно първенство по ръгби, проведено във Франция.

Като част от споразумението за спонсорство на стойност 150 млн. евро с Олимпиадата в Париж, няколко марки на LVMH участват в организацията, включително бижутерийната компания Chaumet, която е проектирала медалите, и марката за луксозно мъжко облекло Berluti, която е дизайнер на екипите на френските отбори.

Олимпийските игри започват на 26 юли, последвани от Параолимпийските игри на 28 август с церемонии по откриването, гледани от милиони хора по целия свят.

Снимки: БГНЕС