72 000 зрители видяха класен гол на Меси за победата над "Спортинг"

"Интер" (Маями) се наложи с 3:2

14.04.2024 | 10:32 Редактор: Елеонора Танева
72 000 зрители видяха класен гол на Меси за победата над

Аржентинската суперзвезда Лионел Меси за пореден път доказа невероятната си класа, разписвайки се по ефектен начин за успеха на "Интер" (Маями) с 3:2 като гост над "Спортинг" (Канзас Сити) в първенството на американската Мейджър-лига.

Срещата се игра на стадион "Ероухед" в Мисури и беше третата най-посетена в историята на МЛС с 72 610 зрители. Голяма част от тях чисти любители на футбола и подкрепящи всяко хубаво отиграване, имаха късмета да видят как Лео Меси бележи за 2:1 във вратата на домакините в 51-ата минута.

Той получи топката Давид Руис, напредна към границата на наказателното поле и оттам с левия крак прехвърли майсторски вратаря Тимъти Мелия, за да влезе топката точно под гредата. Шпагатите на двама бранители изобщо не го затрудниха в това му изпълнение. За Лео Меси това е четвърти пореден мач с гол.

"Интер" (Маями) води в класирането на Източната конференция на Лигата с 15 точки и един гол по-добра голова разлика от "Ню Йорк Ред Булс", които също имат 15. "Калъмбъс Крю" е с 13 на 3-ото място.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС