Охранители могат да използват сила и да гонят фенове от мача "Монтерей" - "Интер" (Маями)

Опитите за селфи с футболистите са забранени

10.04.2024 | 21:46 Редактор: Елеонора Танева
Охранители могат да използват сила и да гонят фенове от мача

Мерките за сигурност ще бъдат засилени за двубоя между "Монтерей" и "Интер" (Маями) от Шампионската лига на КОНКАКАФ. Феновете, които излизат на терена, са изправени пред жестоко наказание. С нарастващ брой привърженици, които пренебрегват правилата за безопасност в деня на мача, за да се доближат до играчите - обикновено за селфи.

От мексиканския "Монтерей" съобщиха, че всеки, който наруши правилата за безопасност на техния стадион, ще бъде наказан.

"За този голям мач ще бъдат приложени около мерки за сигурност на различни нива - на публично, частно, общинско, държавно ниво и т.н., за да завърши мачът без инциденти. На терена ще има по-голям брой стюарди и служители на реда от обикновено, за да се гарантира, че всичко е наред. Всеки, който реши да навлезе незаконно на игралното поле, ще бъде незабавно изгонен от стадиона. Техните лични данни ще бъдат съобщени на властите и достъпът им до всички стадиони на мексиканския футбол в първа дивизия ще бъде спрян. Феновете трябва да се замислят колко може да им струва едно нахлуване на терена или тормоз над играчи. Първо, защото е незаконно; второ, защото служителите по сигурността са упълномощени да използват сила, когато е необходимо, и трето, защото това може да означава никога повече да не стъпвате на стадион в Лига MX."

Реваншът от четвъртфиналите на Шампионската лига на КОНКАКАФ между "Монтерей" и "Интер" (Маями) ще се играе в Монтерей в сряда 11 април от 05:30 часа българско време, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС