ЦСКА 1948 и "Ботев" (Вр) завършиха със скучно равенство

Срещата не предложи кой знае какви вълнуващи емоции

04.04.2024 | 16:48 Редактор: Деси Николова

"Ботев" (Враца) си тръгна само с точка от Бистрица при гостуването на ЦСКА 1948, но постигнатото днес 0:0 не помага кой знае колко на врачани в битката им за оцеляване в първа футболна лига. Те остават на предпоследното 15-о място с 18 точки, на цели 7 от "Локомотив" (София) пред тях.

ЦСКА 1948 преди седмица слезе от топ 6, но все още няма победа през календарната 2024-а година. "Червените" от Бистрица са на 7-о място в момента с 38 точки и мач по-малко.

Срещата не предложи кой знае какви вълнуващи емоции, а головите положения и темпото не бяха кой знае колко. И двата отбора имаха шансове да спечелят, но голове така и не паднаха.

През първото полувреме и пред двете врати не изобилстваше от ситуации, като домакините създадоха две ситуации, една завършила с точен удар. Врачани бяха една идея по-активни, като най-чистото положение в тази част беше за тях. Те бяха най-близо до гол в 30-ата минута, когато Клери Сербер проби от ляво и стреля от десетина метра, но вратарят Петър Маринов спаси с крак.

В 37-ата минута "армейците" създадоха първа прилична възможност за гол, след като Евгений Сердюк се освободи от защитник и стреля от близо 20 метра. Вратарят на гостите Бариос обаче внимаваше и отби. В края на частта и Талис можеше да стреля точно, но топката мина над гредата.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg