"Лудогорец" унищожи "Левски" с 5:1 преди Вечното дерби

"Сините" рухнаха след почивката на двубоя в Разград

03.04.2024 | 21:43 Редактор: Деси Николова

"Лудогорец" направи огромна крачка към 13-та поредна титла на България, след като размаза с 5:1 "Левски" в голямото дерби от 27-ия кръг на efbet Лига. Двата гранда изиграха блестящ сблъсък в Разград, но за няколко минути след почивката разградчани си подпечатаха успеха.

Домакините поведоха още в 4-ата минута чрез Руан Круз, но малко след това Марин Петков възстанови равенството. До края на полувремето и двата отбора имаха отлични шансове да поведат, но развръзката дойде в първите 18 минути на втората част.

Тогава "Лудогорец" наниза три гола и лиши дербито от всякаква интрига. Първо се разписа Георги Терзиев (47), а малко след това и Якуб Пьотровски (56) вкара гол. И двете попадения паднаха след центрирания, при които защитата на Левски и Пламен Андреев не се намесиха както трябва. 

Квадво Дуа вкара в 63-ата минута след чудесна контраатака за 4:1, крайният резултат беше оформен от Кайо Видал в добавеното време. Това беше и първа загуба за 26-кратните шампиони в първенството от 10 мача насам. За последно "Левски" беше загубил с 0:1 от ЦСКА 1948 в Бистрица през ноември.

Снимка: Lap.bg