ЦСКА взе своето срещу "Локо" (Сф), но загуби капитана си за дербито с "Левски"

Човекът във форма Линдсед вкара победното попадение за "армейците"

30.03.2024 | 21:07 Редактор: Искра Ангелова

Джонатан Линдсет вкара в средата на първото полувреме и ЦСКА спечели минимална победа с 1:0 срещу "Локомотив" (София) в мач от българската футболна efbet Лига. "Червените" са на второ място в класирането при три точки пасив от Лудогорец, който днес победи "Локомотив" (Пловдив).

ЦСКА създаде първото положение в деветата минута, когато Фенрнадо Каранга проби по дясното крило и подаде на връхлитащия от задна позиция Марселино Кареасо, чийто мощен удар бе отразен от Жарко Истатков. Стражът на "Локо" обаче бе безпомощен в 17-ата минута, когато Джонатан Линдсет свали центриране за Каранга и вкара на добавка, след като ударът на бразилеца бе блокиран.

Вратарят Густаво Бусато съхрани преднината на гостите с ключово спасяване в 30-ата минута, когато отрази удар на Карлос Франса един на един. Нападателят изскочи зад защитата след подаване на Димитър Митков, който спчели въздушен двубой с играч на ЦСКА.

Емануел Шакич пропусна добро положение за "армейците" в началото на второто полувреме, а шут на Улаус Скаршем бе отразен от Истатков след близо час игра. "Локомотив" пък създаде добро положение в 71-та минута, когато Кевин Маи стреля към вратата на гостите с глава, но Бусато отби топката с плонж към лявата греда.

ЦСКА създаде още няколко положения, като Истатков отрази много опасен удар под гредата на Станислав Шопов, а минути по-късно Фернандо Каранга уцели страничната греда и не успя да се разпише. В последната атака в мача пък домакините бяха близо до гол, но далечен изстрел на Кевин Маи премина на сантриметри от дясната греда на Бусато.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.