Испания и Бразилия спряха дъха с 3:3 в Мадрид, Англия стигна до 2:2 срещу Белгия

Белингам спаси домакините на "Уембли" с гол в 95-ата минута

27.03.2024 | 07:17 Редактор: Тодор Петров
Испания и Бразилия спряха дъха с 3:3 в Мадрид, Англия стигна до 2:2 срещу Белгия

Испания и Бразилия спряха дъха на феновете с шеметно 3:3 в контрола, която се игра в Мадрид. За първи път в цялата история на Ла Фурия домакински мач на испанците завършва при този резултат. 

Родри даде аванс на Ла Фурия от дузпа в 12-ата минута, Дани Олмо удвои актива на домакините в 36-ата минута. Родриго Гояс намали пасива на Селесао, преди изгряващата бразилска звезда – Ендрик, да изравни за 2:2. 

Втора дузпа от Родри отново даде аванс на домакините, но имаше и трета дузпа. Дълбоко в добавеното време Лукас Пакета се разписа от бялата точка за крайното 3:3.

В друга контрола Джуд Белингам спаси Англия от втора поредна загуба, след като вкара дълбоко в добавеното време и донесе 2:2 срещу Белгия на "Уембли". Хората на Гарет Саутгейт допуснаха сериозни неточности в защита, които едва не им струваха победата. 

Още в началото Джон Стоунс се контузи за Англия, след което в 11-ата минута Пикфорд не успя да изчисти както трябва, топката стигна до Юри Тилеманс и той я прати във вратата на домакините. Англичаните обаче отговориха бързо. Те получиха дузпа за събаряне на Айвън Тони, която бе потвърдена от ВАР и реализирана от нападателя на "Брентфорд" по категоричен начин.

В 36-ата минута Тилеманс засече с глава, за да върне предимството на отбора си, като този път грешката бе на Люис Дънк, който бе надигран от Лукаку.  След паузата Белингам пропусна с глава, след което и Коби Мейну бе близо до попадение, но Селс спаси, пише gol.bg.

Фил Фоудън стреля неточно и изглеждаше, че Англия отново ще загуби, преди в 95-ата минута Белингам да получи в наказателното поле след върната топка от аутлинията и да я прати във вратата за крайното 2:2. 

Снимка: БГНЕС