Полша гледа уверено към Евро 2024, разгроми Естония с 5:1

Звездата на "Лудогорец" избухна с гол и асистенция

22.03.2024 | 07:25 Редактор: Деси Николова

Звездата на "Лудогорец" Якуб Пьотровски заби гол и направи асистенция за победата на Полша с 5:1 в полуфиналния плейоф от поток "А" . Така "Дружина полска" се класира за финалната битка за квота за Евро 2024.

Във Варшава домакините можеха спокойно да отбележат и двуцифрен брой голове на скромния си съперник, след като създадоха 26 положения за реализирането на такъв. От своя страна естонците играха от средата на първото полувреме и с човек по-малко и в нито един момент от срещата не успяха да притеснят съперника си.

Пжемислав Франковски даде аванс на Полша в 22-рата минута след извеждащ пас на Пьотровски, а пет минути по-късно нападателят на Ланс успя да изкара и червен картон на бранителя на естонците Максим Паскоци.

До почивката резултатът се запази непроменен, но в 50-ата минута Пьотр Желински отбеляза за 2:0. В 70-ата минута голяма звезда на домакините Роберт Левандовски асистира на Пьотровски и халфът на Лудогорец, който преди това бе пропуснал няколко шанса да се разпише, покачи на 3:0 с удар от над 20 метра.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС