Гонзо като наследник на Боби Михайлов: Ще върнем доверието в БФС

Той бе подкрепен от 235 делегата

15.03.2024 | 21:39 Редактор: Беатрис Младжова

Георги Иванов - Гонзо е новият президент на Българския футболен съюз. Той беше подкрепен от 235 делегата. Основният му опонент Димитър Бербатов получи подкрепата на 181 от тях.

"От тук нататък тези четири години ще се опитам да направя така, че да променим цялата среда във футбола. Първо да върнем доверието в Българския футболен съюз, да се опитаме да работим с държавата, за да можем да помогнем на всички вас и аматьорските, и професионалните клубове. И да знаете, че от тук нататък аз съм най-големият коректив за себе си и ако има нещо, вие сте хората, които ще ми кажат кога нещата не са добре", коментира новият президент на БФС.

Преброяването на гласовете на делегатите показа, че Иванов печели в три от областите – Пловдив, Велико Търново и Варна. Бербатов спечели битката в софийската.

Гласуването за избор на нов президент на Българския футболен съюз приключи около два часа след началото му.

Иванов и в момента е на работа в БФС, където заема позицията технически директор и отговорник за националните отбори. Той получава мандат до 2028 година.

"Клубовете решиха. Това е тяхното решение, тяхно право да излъчат за тях кой е човекът, който трябва да ги ръководи и това направиха. Ние ходим с високо вдигнати глави, защото за 3 години представяхме това, което искаме да направим, но клубовете решиха, че някой друг трябва да поеме тази отговорност и ние трябва да уважим техния избор", добави Димитър Бербатов.

Снимка: lap.bg