Сайнц ли ще заеме мястото на Хамилтън? От "Мерцедес" вече водят преговори

Британецът реши да премине във "Ферари" от 2025 г.

13.03.2024 | 19:56 Редактор: Вяра Димова
Сайнц ли ще заеме мястото на Хамилтън? От

От "Мерцедес" вече са започнали разговори с Карлос Сайнц относно възможността да замени Люис Хамилтън в отбора от следващата година, твърди "Кориере дело Спорт". 

"Сребърните стрели" се оглеждат за нов пилот, след като британецът изненадващо реши да премине във "Ферари" от 2025 година, заемайки мястото именно на испанския пилот. 

Според италианската медия, по време на уикенда в Джеда, Сайнц, заедно с баща си и своя агент - Карлос Онорио, са прекарали дълго време в компанията на Тото Волф в бокса на "Мерцедес", като са обсъждали именно възможността той да премине в отбора от догодина. 

Както е известно пилотът пропусна състезанието заради възпаление на апендисит и спешна операция, но в събота неочаквано се появи в падока, за да подкрепи Шарл Льоклер и заместилия го отлично - Оливер Беарман. Сайнц твърди, че би преминал в тим, с който ще има възможност да побеждава веднага, докато от "Мерцедес" вече обявиха, че ще обмислят внимателно всички възможности, така че потенциалният трансфер изобщо не е сигурен, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС