Драма с дузпи изхвърли "Ал Насър" на Роналдо от Шампионската лига на Азия

Отборът на португалската мегазвезда отпадна драматично от "Ал Аин"

12.03.2024 | 08:21 Редактор: Тодор Петров

Кристиано Роналдо се размина с амбицията си да спечели Шампионската лига на Азия след тази на Европа, в която триумфира с екипите на "Манчестър Юнайтед" и "Реал" (4 пъти).

"Ал Насър" на португалската мегазвезда отпадна драматично след дузпи от водения от аржентинската легенда Ернан Креспо "Ал Аин" в четвъртфиналите. В реванша, който се игра в Саудитска Арабия, Роналдо и компания успяха да докарат до дузпи спора с представителя на ОАЕ, който бе победил с 1:0 в първата среща.

Гостите поведоха с 2:0 чрез Суфиан Рахими (28, 45). Абдулрахман Гариб върна едно попадение за "Ал Насър" в продължението на първата част. В 51-ата минута вратарят на "Ал Аин" Ейса Халид си вкара автогол, а Алекс Телеш отбеляза в 72-ата мин, за направят домакините пълен обрат и мачът да влезе в продължения.

В тях обаче те останаха с човек по-малко след директния червен картон Айман Яхия. "Ал Аин" се възползва и в 103-ата мин Султан ал Шамси изравни за 3:3. В 118-ата мин Кристиано Роналдо от дузпа за нарушение срещу самия него вкара за 4:3 и така се стигна до 11-метровите удари.

При тях обаче само 39-годишният португалец от 4-мата изпълнители на "Ал Насър" вкара, а трима за гостите бяха точни и те се класираха за полуфиналите.

Снимка: БГНЕС