Джошуа: Нгану е вдъхновение, казах му да не спира с бокса

"Неговата история не трябва да бъде помрачена от случилото", смята Ей Джей

09.03.2024 | 09:10 Редактор: Вяра Димова
Джошуа: Нгану е вдъхновение, казах му да не спира с бокса

Антъни Джошуа засипа с комплименти Франсис Нгану след мача им от боксовата галавечер в Рияд, Саудитска Арабия. Ей Джей доминира на ринга и нокаутира бившия световен шампион в ММА във втория рунд, за да покаже, че още е движеща сила в тежката категория и заплаха за Олександър Усик и Тайсън Фюри, които ще се бият за абсолютната световна титла в дивизията на 18 май.

"Когато видях мача му с Фюри си помислих "Боже, този човек може да се боксира", исках да се бия срещу него. Той е вдъхновение, велик шампион и тази вечер не трябва да отнема от възможностите му. Той може да се завърне. Казах му да не спира с бокса. Той има едва два мача и се би с най-добрите в света. Може да стигне далеч, ако остане отдаден. Франсис Нгану победи шампиона на WBC в тежка категория - аз трябва да бъда шампион", пошегува се Джошуа и продължи с добрите думи за Нгану: "Той е мечтател, рискува, неговата история не трябва да бъде помрачена от случилото се тази вечер".

Ей Джей вече има 28 победи на професионалния ринг, 25 от които с нокаут, при три поражения - едно от Анди Руис и две от Усик, който в момента е притежател на всички пояси в тежката категория с изключение на този на WBC, държан от Фюри. Джошуа не скри намерението си след убедителното представяне срещу Нгану, че иска Усик или Фюри за абсолютната световна титла след сблъсъка на украинеца с "Циганския крал" на 18 май, пише БГНЕС.

По-рано в Рияд, Джоузеф Паркър продължи със страхотното си представяне напоследък, след като превъзмогна два нокдауна, за да вземе победата над китаеца Джълей Джан с предимство в две от трите съдийски карти. Новозеландецът записа преди това успех над Дионтей Уайлдър. 

Снимка: БГНЕС