"Олимпик" (Марсилия) смаза "Виляреал", "Милан" се справи със "Славия" (Прага)

Пиер-Емерик Обамеянг блесна с два гола

08.03.2024 | 07:25 Редактор: Вяра Димова

Френският "Олимпик" (Марсилия) се справи изненадващо лесно с испанския "Виляреал" и го победи с 4:0, докато "Милан" прекърши 10 футболисти от "Славия" (Прага) в първи осминафинални срещи в турнира Лига Европа. Равенство на "Естадио да Луш" в Лисабон между "Бенфика" и "Глазгоу Рейнджърс", както и минимален успех на "Фрайбург" над "Уест Хям" с 1:0 затвориха този етап.

На "Сан Сиро" в Милано гостите от "Славия" (Прага) не се предадоха, въпреки че останаха 10 на терена още в 20-ата минута заради червен картон на Ел Хаджи Диуф. Но "Милан" все пак показа повече аргументи и спечели с 4:2.

Оливие Жиру откри резултата в 34-ата минута, след като засече с глава центриране на Рафаел Леао. Но само след 2 минути Давид Дуджера с мощно воле не остави шанс на вратаря на домакините Майк Манян. Но в последните минути на първата част "Милан" направи преднина от два гола. Най-напред в 44-ата минута Тиджани Райндерс вкара с удар по земята след пас на Алесандро Флоренци. Райндерс изстреля топката много остро, тя тупна пред вратаря Индржих Станек и влезе в мрежата. Минута и половина по-късно след подаване на Флоренци от корнер, топката беше хваната от Лофтъс-Чийк, който направи с глава 3:1.

Чехите, които и с 10 души изнасяха топката с пасове от своето поле, не се отказаха и Иван Шранц намали в 65-ата минута с ново красиво изпълнение. Но Кристиан Пулишич направи по-спокойно положението за "Милан" с четвъртия гол за тима пет минути преди края.

Пиер-Емерик Обамеянг вкара два гола за "Марсилия" при убедителната победа над "Виляреал", по един във всяко полувреме. Джордан Верету в 23-ата и Жерсон Москера в 28-ата направиха пък 2:0. Алберто Морено от "Виляреал" беше отстранен половин час преди края на срещата и остави своите 10 до края.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Браво на Милан, много добър мач направиха! Направих голяма печалба от този мач, защото се доверих на прогнозите на този сайт, който е много успешен и имат отлична познаваемост: http://prognozi.free.bg Сигнализирай за неуместен коментар