Късен гол донесе победата на "Милан", "Лацио" завърши мача с 8 играчи

В герой се превърна златната резерва Ноа Окафор

02.03.2024 | 08:53 Редактор: Искра Ангелова
Късен гол донесе победата на

"Милан" изтръгна изключително трудна победа с 1:0 като гост на "Лацио" в среща от 27-ия кръг на италианската Серия "А". "Росонерите" пречупиха своя  противник едва в 88-ата минута на двубоя, за да се върнат на победния път. Домакините завършиха мача с 8 души, след като получиха общо 3 червени картона.

В герой за гранда от Милано се превърна златната резерва Ноа Окафор, който реализира скъпоценното попадение. "Лацио" заигра с човек по-малко от 57-ата минута, когато червен картон получи Лука Пелегрини. В 4-ата минута на добавеното реферът Марко Ди Бело изгони и Адам Марушич, а малко преди последния съдийски сигнал червения цвят видя и Матео Гендузи.

Топката посети още веднъж мрежата на Иван Проведел, но автогол на Марио Гила бе отменен от ВАР заради изключително тънка засада на Рафаел Леао.

Като цяло двубоят на стадио "Олимпико" протичаше доста равностойно. Численото превъзходство обаче в крайна сметка натежа и гостите си тръгнаха с трите точки от Рим. Така "Милан" остава на третото място с актив от 56 точки. "Лацио" е на деветата позиция с 40 пункта.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: БГНЕС