"Левски" отрече за проблеми с лиценза и заяви: Не дължим нищо на Ивков

"Сините" ще отговорят на Лицензионната комисия в дадения срок

07.03.2024 | 14:12 Редактор: Искра Ангелова

"Левски" не намира за основателни претенциите на бившия изпълнителен директор Ивайло Ивков за дължимо обезщетение за освобождаването му от поста. От клуба уточниха, че ще отговорят на Лицензионната комисия в дадения срок относно подаденото искане от Ивайло Ивков.

"Във връзка с публикации в медиите и запитвания от страна на привърженици относно подадена молба до Лицензионната комисия на БФС от г-н Ивайло Ивков за неизплатени просрочени задължения за плащане на обезщетение в размер на 3 брутни заплати за предсрочно прекратяване на договора за управление, както и последвало интервю по темата от същия пред националната телевизия, сме длъжни да разясним пред "синята" общност следното:

ПФК "Левски" оспорва твърдените вземания. Клубът няма просрочени задължения към г-н Ивайло Ивков, доколкото претендираните вземания не са изискуеми, поради обстоятелството същите не са надлежно установени по основание и размер от надлежен орган, т.е. не са безспорни.

Относно твърдението на г-н Ивков, че не е претендирал за сумите, а е искал да подпише споразумение (неясно за какво) сме длъжни да публикуваме постъпилите в клуба покани от г-н Ивков, цитирани в молбата му до Лицензионната комисия на БФС, за да се установи истината, която е важна за всички левскари.

ПФК "Левски" ще отговори на Лицензионната комисия в дадения от нея срок относно подаденото искане от г-н Ивайло Ивков", се казва в изявлението на клуба.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR