"Монако" спря ПСЖ, Луис Енрике: Трябва да се научим да играем без Мбапе

"Трябва да взимам най-добрите за отбора решения", заяви треньорът на парижани

02.03.2024 | 11:53 Редактор: Искра Ангелова

Лидерът във временното класиране във френската футболна Лига 1 "Пари Сен Жермен" завърши при равенство - 0:0 при гостуването си на "Монако" в двубой от 24-ия кръг. Тимът, воден от старши треньора, удължи серията си без поражение на 19 мача и въпреки нулевото равенство - остава начело в подреждането с 55 точки. "Монако", който все още няма победа като домакин от началото на годината, е трети с 42 точки в актива си и пропусна да изпревари втория "Брест", който има 43 и една среща по-малко.

Гостите имаха превъзходство при владението на топката, но футболистите на "Монако" бяха по-близо от това да поведат през първото полувреме, а стражът Джанлуиджи Донарума трябваше да положи сериозни усилия, за да опази вратата на парижани. Попадение на Висам Бен Йедер в 25-ата минута за домакините бе отменено заради засада след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж-ВАР.

Футболистите на "Пари Сен Жермен" създадоха повече опасности през второто полувреме, въпреки че нападателят Килиан Мбапе бе заменен на почивката.

"Имаме шансове. Играхме по-добре през второто полувреме, владеехме повече топката, но равенството е някак логично", призна Луис Енрике пред Prime Video, цитиран от gol.bg.

"Рано или късно ще трябва да свикнем да играем без Килиан. Трябва да взимам най-добрите за отбора решения", добави испанският наставник по повод смяната на Мбапе.

"Направих добър мач. Тук не се играе лесно. Искахме да победим, но Монако е страхотен отбор. Направихме добър двубой, въпреки всичко. Отношението ни беше на ниво и сега сме готови за срещата с Реал Сосиедад", каза вратарят на "Пари Сен Жермен" Джанлуиджи Донарума.

Снимка: БГНЕС