Титлата вече е мираж? Нова издънка на "Байерн" отдалечи баварците от върха

Двубоят беше юбилеен и рекорден за германския коло

02.03.2024 | 09:22 Редактор: Искра Ангелова
Титлата вече е мираж? Нова издънка на

Шампионът "Байерн" (Мюнхен) завърши само 2:2 при гостуването си на "Фрайбург" в среща от 24-ия кръг на германската Бундеслига.

Двубоят беше юбилеен и рекорден за германския колос, защото той стана първият отбор в историята на Бундеслигата с 2000 мача. Но за носителите на сребърната салатиера за предходните 11 сезона нямаше много поводи за гордост, тъй като 12-ата поредна титла засега се очертава като мираж.

Домакините бяха по-добрият отбор през първата половина на първото полувреме и логично откриха резултата чрез капитана си Кристиан Гюнтер. Той заложи на тупалка от 17-18 метра и намери долния десен ъгъл.

Халф-бекът беше сред най-активните на терена и не след дълго излезе очи в очи с Мануел Нойер, но този път капитанът на баварците беше на висота и спаси своя отбор с крак.

Това беше второто феноменално спасяване на Нойер в мача, като преди това той отказа унгареца Роланд Салай. Винченцо Грифо пък отправи хубав фалцов удар, но покрай дясната греда.

Томас Мюлер имаше основателни претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени след задържането на легендата от Гюнтер. В 35-ата минута обаче Байерн изравни след фамозно изпълнение извън пеналта на младия Матис Тел.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: БГНЕС