Григор Димитров остава №13 в света, Томова отстъпва с 6 позиции

Димитър Кузманов загуби седем места

26.02.2024 | 10:41 Редактор: Деси Николова
Григор Димитров остава №13 в света, Томова отстъпва с 6 позиции

В публикуваните световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров запази мястото си, докато първата ни ракета при жените Виктория Томова отстъпи с шест позиции.

Димитров продължава да е 13-и в класацията на АТР с актив от 2925 точки. Тази седмица той трябваше да участва на турнира в Акапулко, но се отказа, за да има повече време за възстановяване и подготовка за Мастърс 1000 състезанието в Индиън Уелс.

Димитър Кузманов загуби седем места и номер 231. От утре пловдивчанинът ще играе на чалънджъра от категория 75 в Тенерифе и в първия кръг ще се изправи срещу седмия поставен германец Рудолф Молекер.

Адриан Андреев изкачи 12 места до 246-ото. Той също участва в Тенерифе, но отпадна в квалификациите. На чалънджъра в Испания ще дебютира на турнир от такава категория 18-годишният Илиян Радулов. Той е 853-и в ранглистата и ще играе срещу словака Йозеф Ковалик.

На върха няма промени. Води Новак Джокович пред Карлос Алкарас и Яник Синер, пише gol.bg.

При жените Виктория Томова е вече на 74-ото място. Софиянката, която вчера навърши 29 години, тази седмица няма да участва в турнир от календара на WTA. В първите 500 от българските тенисистки са Гергана Топалова, която е номер 242, и Изабелла Шиникова, която е 268-а.

Първа продължава да е Ига Швьонтек, следвана от Арина Сабаленка и Коко Гоф.

Снимка: БГНЕС