С дузпа в последните минути Левандовски донесе победата на "Барса" срещу "Селта"

Тимът постигна резултат 2:1

17.02.2024 | 21:57 Редактор: Вяра Димова
С дузпа в последните минути Левандовски донесе победата на

"Барселона" измъкна инфарктна победа с 2:1 като гост на "Селта" в среща от 25-ия кръг на испанската Ла Лига. Хората на Шави имаха характерното за тях териториално предимство по време на двубоя във Виго, но не стигнаха лесно до успеха, който отново ги върна на третото място в класирането. Те грабнаха 3-те точки в 7-ата минута на добавеното време от дузпа.

В герой за каталунците се превърна Роберт Левандовски, който заби и двата гола. Полският таран заши страхотен гол в самия край на първото полувреме. Яго Аспас изравни за галисийците в 47-ата минута. В последните секунди на двубоя Левандовски реализира и дузпата, която се наложи да бъде пребита.

Така "блаугранас" събра актив от 54 точки на 3-ата позиция в таблицата. "Барса" изостава със 7 пункта от лидера "Реал" (Мадрид), който е и с мач по-малко. Положението в тима на Рафаел Бенитес не е никак розово. "Селта" е на 17-ото място с 20 точки, на 3 от зоната на изпадащите.

Двубоят ще се запомни и с факта, че новата перла на "Барселона" Витор Роке за първи път стартира като титуляр. Именно пред бразилеца се откри първата възможност за гол в мача. Той получи пас от Педри в 3-ата минута, но Старфелт се намеси и не опасността се размина.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС